Elektrodbyte Heartstart HS1
Batteribyte Philips Heartstart HS1 & FRx

Philips Hjärtstartare går att beställa på flera olika språk. Som standard levererar vi Philips hjärtstartare med svenska röstinstruktioner om inget annat anges vid beställning.
Här kan du se vilka språk som är tillgängliga på respektive modell.
Om din FRx- eller HS1-AED avger upprepade enstaka pip trycker du på den blå i-knappen på framsidan av enheten för information. Din AED talar om för dig exakt vilka åtgärder som ska vidtas för att försäkra dig om att enheten är klar för användning.
Om din FRx- eller HS1-AED någon gång under sin livstid har avgivit eller börjar avge ett mönster av tre pip i rad är det viktigt att du tar enheten ur drift och kontaktar din lokala Philips-representant. Om en FRx- eller HS1-AED avger ett mönster av tre pip i rad är det en signal om att enheten måste undersökas av Philips för att säkerställa att den är klar att användas. Om enheten ska användas i en akutsituation ska du förstås försöka åtgärda felet och använda enheten normalt, enligt beskrivningen i användarhandboken. Även om du har lyckats åtgärda felet är det viktigt att du kontaktar din lokala Philips-representant för att få de verktyg och den information som du behöver för att se till att enheten fungerar som den ska.
Plötsligt hjärtstopp uppstår när hjärtats elektriska system störs, så att det slutar slå på ett effektivt sätt. Otillräckligt blodflöde gör att personen blir okontaktbar och slutar att andas normalt. Hjärtlungräddning är viktigt, men det räcker inte för att återställa normal hjärtrytm. En elchock från en hjärtstartare/defibrillator är det mest effektiva sättet att återställa hjärtats normala pumprytm.
HeartStart Life Guidance vägleder dig genom alla steg, och särskilda sensorer i elektroderna ger återkoppling så att anvisningarna specialanpassas utifrån situationen och dina förutsättningar.
Personen har störst chans att överleva om elchocken ges inom fem minuter efter kollapsen. En defibrillator kommer inte att rädda varje person som drabbas av plötsligt hjärtstillestånd, men fler liv skulle kunna räddas om de som drabbas får behandling snabbare. Om du agerar snabbt kan du göra verklig skillnad.
Hjärtstartaren gör en bedömning av patientens hjärtrytm. Om det behövs en elchock blir du instruerad att trycka på den blinkande orange defibrilleringsknappen. Om hjärtstartaren bedömer att det inte behövs någon elchock går det inte att ge någon sådan, även om du trycker på defibrilleringsknappen. Det går inte att ge en strömtstöt till en frisk person.
SMART elektrodkassett innehåller två självhäftande
elektroder med bilder som visar var de ska placeras
på personens bara hud, och röstpåminnelserna
påminner dig om att titta på bilderna. Elektroderna
är ”smarta” eftersom de känner av när du tar ut dem från kassetten, drar av skyddsfilmen och fäster dem på patienten, och röstanvisningarna styrs utifrån det du faktiskt gör.
Philips är världsledande vad gäller hjärtstartare, också kallat Automatiska Externa Defibrillatorer (AED:er), och har levererat nästan två miljoner enheter. Philips hjärtstartare har loggat över 50 miljarder dagliga självtester och Philips tillverkar hjärtstartare som används av vårdpersonal varje dag. Philips HeartStart HS1 och FRx är utformad så att alla kan använda dem, och de har samtidigt samma kapacitet som Philips hjärtstartare för vårdpersonal.
Philips hjärtstartare innehåller en välbeprövad teknik för bedömning av hjärtrytm som heter SMART Analysis. SMART Analysis är en sofistikerad algoritm som samtidigt utvärderar flera egenskaper hos en persons hjärtrytm för att bedöma om rytmen går att behandla med elchocker.
Tekniken SMART Biphasic Impedance Compensation hjälper hjärtstartaren att leverera rätt nivå av ström och energi. Smart Biphasic är den första bifasiska behandlingen med tillräckliga belägg för att klassificeras som ”vårdstandard” och ”föredragen behandling” av American Heart Association. Effektiviteten hos SMART Analysis och SMART Biphasic bekräftas av över 40 publicerade och fackgranskade studier.
De vet vilka frågor de ska ställa till dig. Om en ambulanssjukvårdare behöver en sammanställning av den vård som har getts, går det att få en sådan från defibrillatorns internminne. Ambulanssjukvårdaren trycker bara på informationsknappen så hörs en uppläsning av alla händelser från det senaste tillfälle då hjärtstartaren användes i en klinisk situation.
Ja. En särskild SMART-elektrodkassett för övningsändamål kan installeras i defibrillatorn. Den inaktiverar defibrillatorns förmåga att avge elchocker när den går igenom de olika patientvårdsscenarierna med dig. Vi erbjuder även ett övningspaket för HeartStart HS1 med utbildningsvideor och presentationsmaterial som går igenom allt från hur man konfigurerar ett AEDprogram till hur man byter batteri i defibrillatorn.