Hjärtstartarguiden

Vart kommer din hjärtstartare att finnas?

Plötslig hjärtstopp kan drabba alla, var som helst och när som helst. Därför anser vi att hjärtstartare måste vara tillgängliga dygnet runt i alla typer av miljöer. Genom att tillhandahålla olika hjärtstartare och förvaringslösningar ser vi till att hjärtstartare kan installeras var som helst och under alla omständigheter.

Bostadsrättsförening

I bostadsområden kan det vara klokt att välja en hjärtstartare med barnläge som kan behandla på både vuxna och barn. När defibrillatorn står i barnläge levererar den lägre energinivåer som är lämpliga för barn under 8 år.

Det kan också vara bra att välja ett förvaringsskåp som skyddar hjärtstartaren mot stöld. Vi har ett brett sortiment av både inomhus- och utomhusskåp.

Hyrpaket

Produkter

Industri

En robust konstruktion och hög IP-klass borgar för att hjärtstartaren står emot fukt och damm. Förutom röstinstruktioner visas även symboler och bilder vilket är bra i bullriga miljöer eller om man har nedsatt hörsel.

Rekommenderade hyrpaket

Powerheart G5 har en slitstark design som uppfyller militära standarder och en IP55-klass för damm- och vattenskydd.

Rekommenderade produkter

Kontor

Årligen rapporteras tusentals fall av plötsligt hjärtstopp i Sverige. Alltför få patienter nås i tid av den reguljära ambulanssjukvården. Tidig hjärt–lungräddning och användning av hjärtstartare (före ambulansens ankomst) kan dubblera, till och med tredubbla, överlevnaden.
Både nationella och internationella riktlinjer rekommenderar att hjärt–lungräddning (HLR) påbörjas inom 1 minut och att hjärtstartare används inom 5 minuter. I de fall då detta uppnåtts har 75 procents överlevnad rapporterats.

Rekommenderade hyrpaket

Rekommenderade produkter

Hjärtstartare utomhus

En hjärtstartare ska inte förvaras i minusgrader någon längre stund. Ett utomhusskåp med värme skyddar hjärtstartaren mot kylan.

I utomhusskåpet sitter ett värmeelement som är kopplat till en temperatursensor. Om vädret blir för kallt startar värmen automatiskt. 

De hjärtstartare vi rekommenderar att placera i utomhusskåp har hög IP-klass vilket betyder att damm och fukt inte kan tränga in och skada elektriska komponenter.

Rekommenderade hyrpaket

Rekommenderade produkter