HLR utbildning

Den här grundläggande HLR utbildningen förbereder dig på bästa sätt att kunna hjälpa till i en nödsituation.

Som deltagare får du lära dig kontrollera medvetande och andning, skapa öppen luftväg, göra bröstkompressioner och inblåsningar. Vi tränar på hur man lägger en person i stabilt-sidoläge samt behandlar en person som satt i halsen (luftvägsstopp). Vi övar med hjärtstartare (trainers) som simulerar och beter sig som verkliga hjärtstartare. Det gör att deltagarna känner sig trygga att agera om olyckan är framme.

HLR utbildningen tar ca 2 timmar att genomföra och vi är max 12 deltagare per utbildning. Alla deltagare har var sin docka under kursen för optimal träning. Medigo´s HLR utbildningar följer gällande Svenska riktlinjer och våra certifierade instruktörer har erfarenhet från sjukvården.

HLR utbildning

Varför HLR utbildning?

Den som drabbas av plötsligt hjärtstopp blir omedelbart medvetslös och utan andning. Detta är en katastrof för hjärnan som är det organ som är mest känsligt för syrebrist. Om syretillförseln inte genast kan återställas finns risk för bestående hjärnskador. Därför är varje minut viktig.

Chansen att överleva hjärtstoppet minskar med 10 procent för varje minut som går om ingen gör något. Det är därför livsavgörande att omedelbart påbörja hjärt-lungräddning (HLR) samtidigt som någon hämtar närmaste hjärtstartare. Hjärt-lungräddning återstartar inte hjärtat, men ser till att blodet syresätts och cirkulationen upprätthålls i kroppen i väntan på en hjärtstartare.

medigo-utbildning

Vill du få pris på HLR-utbildning? Fyll i formuläret eller ring 026-10 12 10 så hjälper vi dig!