HLR och Första hjälpen utbildning

Lär dig rädda liv som annars går förorade

Varje dag inträffar en mängd akuta sjukdomsfall och olycksfall i samhället. Att kunna ge första hjälpen vid olyckor eller vid vanliga sjukdomar som hjärtinfarkt och stroke kan i längden vara avgörande för möjligheterna till överlevnad och rehabilitering. Tidig identifiering av ett livsfarligt läge samt första hjälpen kan ha en avgörande betydelse för en individ som drabbas av plötslig olycka eller sjukdom. Målet med att ge första hjälpen är att minska lidande, risk för skadeutveckling och öka chansen till överlevnad vid sjukdom, olycka och hjärtstopp.

HLR och Första hjälpen utbildning, L-ABCDE, är en kurs där du får lära dig hur du ska agera vid fler akuta tillstånd än bara hjärtstopp.

Utbildningens innehåll

Områdena vi går igenom är bland annat Diabetes, Stroke, Epilepsi, blödning, brännskador, allergisk reaktion, hjärtinfarkt, luftvägsstopp, stabilt sidoläge samt lägga första förband.

Omfattning

Varje kurstillfälle tar ca 3,5 timmar och vi är max 12 deltagare per kurs. Utbildningen går att anpassa efter er verksamhet. Hjärt-lungräddning ingår i kursen där vi även går igenom hjärtstartaren. Mycket fokus läggs på praktiska övningar så att alla deltagare lär sig hur de ska agera vid ett olycksfall.

Utbildningen ger följande kunskap

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att gå en av våra utbildningar, så föreslår vi att du kontaktar oss via intresseanmälan nedan. Självklart kan du även ringa eller skicka oss ett mail, om du föredrar det som kontaktväg. Vi återkommer till dig så fort vi har möjlighet.