HLR Utbildning

Instruktörsledd HLR utbildning

Instruktörsledd HLR utbildning som genomförs i grupp med praktisk övning på Little Anne dockor. Deltagare i HLR-utbildningen får grundläggande kunskaper i hjärt och lungräddning, lära sig åtgärder vid luftvägstopp samt hur man använder en hjärtstartare.

Hjärtstopp drabbar alla människor i alla åldrar och kan inträffa när som helst och var som helst. Varje år drabbas tusentals svenskar av plötsliga hjärtstopp och få överlever. För varje minut som går utan HLR och hjärtstartare minskar en persons chans att överleva med 10%.

När ett hjärtstopp inträffar är det bråttom. Hjärtat slutar pumpa blodet vilket är en katastrof för hjärnan. Redan efter ett par minuter finns risk för hjärnskador pga syrebristen. Det gäller att snabbt larma 112, påbörja HLR och hämta närmaste hjärtstartare. 

Hjärt-lungräddning återstartar inte hjärtat, men ser till att blodet syresätts och cirkulationen upprätthålls i kroppen i väntan på en hjärtstartare. När du genomgått vår HLR-utbildning är du väl förberedd och kan sätta i gång insatsen direkt.

Övning med hjärtstartare

Tidig och effektiv HLR är ofta avgörande om en person kommer överleva ett hjärtstopp. Men enbart HLR startar inte hjärtat. För att få hjärtat att börja pumpa igen krävs ofta en eller flera strömstötar från en hjärtstartare.

Vi går igenom och demonstrerar hur hjärtstartaren fungerar. Efter apparatgenomgång får alla deltagare öva med hjärtstartare (träningsmaskiner av samma modell som ni äger eller hyr).

Egen övningsdocka för HLR

Under hela kursen har varje deltagare egen HLR docka. Utbildningen följer Svenska HLR Rådets riktlinjer.

12 deltagare per kurs

Varje kurstillfälle tar ca 2 timmar och består i huvudsak av praktisk träning. För att garantera en bra utbildning är vi max 12 deltagare per kurs.

HLR utbildningen ger följande kunskap

Hur bokar mitt företag denna utbildning?

Skicka in en intresseanmälan nedan så kommer vi gemensamt överens om ett upplägg som passar.

Intresseanmälan för HLR utbildning

Om du är intresserad av att gå en av våra utbildningar, så föreslår vi att du kontaktar oss via intresseanmälan nedan så att vi kan estimera kostnad och tid för utbildningen. Självklart kan du även ringa eller skicka oss ett mail, om du föredrar det som kontaktväg. Vi återkommer till dig så fort vi har möjlighet.