Privat (inkl. moms)Företag (exkl. moms)
Privat (inkl. moms)Företag (exkl. moms)

Hjärtstartare i hemmet

Privat-erbjudande!

Hjärtstartare i hemmet för endast 298 kr/mån

Med tidig hjärt–lungräddning och användning av hjärtstartare i hemmet kan man rädda upp till 75% av alla som drabbas.

Tillsammans hjärtsäkrar vi Sverige.

Bindningstid endast 12 månader. Försäkring, support och service ingår under hela avtalstiden. Priset är inkl moms.

Hjärtstartare samaritan-350 paket

Kontakta oss

Du är välkommen med din förfrågan till oss genom formuläret nedan. Självklart kan du även ringa eller skicka oss ett mail, om du föredrar det som kontaktväg.

Tiden är ofta avgörande

Årligen rapporteras tusentals fall av plötsligt hjärtstopp i Sverige. De flesta hjärtstopp inträffar i hemmet, och få överlever. Alltför få patienter nås i tid av den reguljära ambulanssjukvården.

Med tidig hjärt–lungräddning och användning av hjärtstartare i hemmet (före ambulansens ankomst) kan man rädda upp till 75% av alla som drabbas.

Både nationella och internationella riktlinjer rekommenderar att hjärt–lungräddning (HLR) påbörjas inom 1 minut och att hjärtstartare används inom 3 minuter.

I de fall då detta uppnåtts har 75 procents överlevnad rapporterats.

HLR och Första Hjälpen
Hjärtstartare

Vad är ett hjärtstopp?

Ett hjärtstopp innebär att hjärtat tappat sin pumpförmåga och istället övergått i ett så kallat kammarflimmer eller ventrikelflimmer.
Den som drabbas av plötsligt hjärtstopp blir omedelbart medvetslös och utan andning. Detta är en katastrof för hjärnan som är det organ som är mest känsligt för syrebrist.

Hjärt-lungräddning (HLR)

Hjärt-lungräddning (HLR) är mycket viktigt. Om hjärt-lungräddning inte påbörjas omedelbart finns risk för bestående hjärnskador. Hjärt-lungräddning återstartar inte hjärtat, men ser till att blodet syresätts och cirkulationen upprätthålls i kroppen i väntan på en hjärtstartare. Här kan du läsa mer om vår HLR-utbildning.
Hjärtstartare för kontor

Hjärtstartare

För att få hjärtat att börja slå normalt igen krävs oftast en eller flera strömstötar från en hjärtstartare. Mellan varje strömstöt ges två minuter hjärt-lungräddning.

Det är inget krav men alltid en rekommendation att man har gått en hjärt-lungräddnings-utbildning så att behandling med hjärtstartaren kan komma igång snabbt, samt att man ger hjärt-lungräddning med så hög kvalitet som möjligt.